22 Eylül 2011 Perşembe

bunalım bi yazı daha.


büyümek istedik dimi hep? büyümek demek, küçücük ayaklarımıza olması için can attığımız güzel topuklu ayakkabıların tam olması demek değilmiş işte sadece.

küçülse ayaklarım yine. annemin elinden tutup gezmelere gitsem, sonra toplayıp ayacıklarımı misafirlikte uyusam.

beyaz dantelli çoraplar giysem yine. o beyaz çoraplar kirlense sokakta oynarken. sonra yırtılsa. "aa bak patates çıkmış anne!" desem kahkaları patlatsam..

sonra daha da küçülse. patikler örülmüş olsa güzelliğine :)

sonra ana rahminde bebe olsam anneme tekmeler atsam. yine annemin üzerime bi sürü hayali olurdu dimi; mutlu olsun, güzel bi mesleği olsun diye. sonra o ayaklar büyüyüp annemin deyişiyle düven kadar olsa onu yine mutsuz edicek yaşa gelmiş olurdum herhalde...

7 yorum:

ilnevyA dedi ki...

geçmişe ve çocukluğa olan özlem zamanla daha da artacak, hep artacak.

pisicshik dedi ki...

hiç bu anı yaşamadan geçicek o zaman hayat.

ilnevyA dedi ki...

o anı yaşamasan da hissedebilmek için bi şeyler yapabilirsin. ben de bu konuyla alakalı bişeyler yazıcam bikaç gün içinde. şimdilik şunu diyim. 3-4 gündür bizim burdaki ufak çocukların maçlarını izlemeye gidiyorum. bir nevi kendi çocukluğumu izliyorum.

pisicshik dedi ki...

tamam takipteyim o zaman, ışık tut bana çocukluğuma inelim :)

ilnevyA dedi ki...

daha önce yazdığım iki özlem yazısı bunlar da :)
http://caytostayran.blogspot.com/2010/01/ozlenen-saflk.html

http://caytostayran.blogspot.com/2010/08/ferah-sokak-ve-guzel-anlar.html

pisicshik dedi ki...

ve okudum, yorumumu buradan yapayım :) erkek çocuğu gibi bi çocukluk geçirmiş olduğumu farkettim. aduketler, üstünde futbol oyuncularının olduğu kartlarla oynanan oyunlar, ateri oyunları. bi abimin olması benim çocukluk anılarımı bu kadar etkilemiş. en çok da tsubasayı severdim ateride :) tsubasa çizgifilmi de vazgeçilmezlerimin arasındadır :) şansı olduğum bi yanım var senden farklı olarak; ben doğduğumdan beri aynı yerde yaşıyorum, aynı odada hatta, üniversite yıllarını çıkartırsak :) yazıların çok keyifliydi..

#mrv dedi ki...

Merhaba canım :) Uzuuuun zamandır blogunda yazmıyorsun. Açıkçası merak da etmiyor değilim. Neyse seni blogumda mimledim. İstersen yazabilirsin :) Görüşmek üzere kendine çok iyi bak. :)