6 Ekim 2010 Çarşamba

stajda ki ilk gün

evet bu kız bildiğiniz öğretmen olma yolunda emin adımlarla yürüyor:) öğretmen lisesi üniversite derken sıra geldi staja.. hayatımın en zevkli günlerinden biriydi dün. çok heyecanlıydım. sabahın köründe kalktım yola çıktım. hocamla birlikte günün ilk dersine girecektim.

öğrencilerin ilginç bakışlarıyla öğretmen masasına doğru ilerledim. hocaya "hocam kızınız mı?" bile dediler. biri " öğretmenim abla niye konuşmuyo?" dedi. o çocuğu parçalıcaktım, ben heyecandan ölüyorum zaten üstüme geliyor. hoca da cevabını verdi" o abla değil öğretmen" böle bi artizlendim ki o an inanamazsınız. sonra hoca döndü bana "o size kendini tanıtsın isterseniz" dedi. ben hocaya kaş göz yapıyorum hayır daha değil falan gibi ama :) faydası yok titreyen bi sesle adımı okulumu falan saçma sapan şeyler söyleyiverdim.-o an ilkokulda ayağa kalkmış kendimi tanıtıyormuş gibi hissettim, annemin babamın ne iş yaptığını söylemek bile geldi aklıma:)-sonra öylee işte dedim bitirdim. o kadar kendime güvensiz görünüyordum ki utandım kendimden. güldüler bana o veletler.gerçekten çok utandım. ama diğer sınıfta daha kendimden emin konuştum beni sevdiler de:) kızlar ayy çok tatlı falan dediler:P diğer sınıfta ise güvenim bi kat daha arttı vücut dilimi de kulanarak konuşmaya başladım. artık dördüncü derste ise tamamdır dedim içimden yapıcam ben bu işi. öğrencilerle birebir dialoga da girdim falan rahatladım biraz. hocamın dediklerininde faydası oldu tabi. onları bebe olarak gör, büyütme gözünde dedi. şimdi hepsi gözümün önünde konuşmasını bilen, okul üniformalarıyla kundaklanmış bebekler:P şaka bi yana da hepsi canavar gibi. biz böyle değildik. çok fena bi jenerasyon gelio çatır çatır :)

en ilginci de liseye kadar hep o sıraya geçen ben olmuştum zil çaldığında. ya da ilk zil hep benim içindi. şimdi ilk zili duyunca kale bile almadan ikinci zili bekler olmak çok hoş bi his:) öğretmenler odasında çay saatinde takılmalar falan:P öğrencilerin koridorlarda merhaba öğretmenim diyerek yanımdan geçmeleri hepsi çok güzell:)

büyüdüğümü bi kez daha hissetmek, belki de buruk bi şekilde.. hep geçmişe olan özlem vardır ya, inatla zamanı yaşamayı istememe durumu yani..

nese aslında gerçekten güzel bi meslek seçmişim onu anladım. gerçi bi seçim yapamadım her şey şans eseri önüme geldi ama güzel bi şansmış.. umarım bundan sonra da her şey güzel olur, şansım yaver gider inş :)

1 yorum:

Teknoloji Adına dedi ki...

Oy Oy Oyy :D Nasıl da güzel geçmiş ilk günün :) Çoook çook mutlu oldum canım :D Hayırlı ve uğurlu olur inşallah diğer günlerin de :) Çok fena olduklarını bi nevi tahmin edebiliyorum. :D Zıpırlar çok oluyor değil mi? Onların sınıfın olmazsa olmazları zaten :D Gerçekten güzel bi duygu öğretmen olmak. :) Bilmiyorum ama hep hayal etmişimdir. :) Başarılarının devamını diliyorum canım... Kundakdaki öğrencilerine sevgiler ;)